Как я верю? Як вірити?

Автор: Таня Кузнецова


Як я вірю?
(на укр. и рус.)

Про віру багато сказано, про її важливість багато говорить писання, і воно ж попереджає, що "і біси вірують..." і навіть тремтять. Людям теж радить апостол "з трепетом" здійснювати своє сходження на Гору Господню, щоб стати на місці святому Його".
Яка вона - Божа віра?
Чому Ісус не обмежився лише :"майте віру". А додав :Божу. "Майте віру Божу" .І я хочу поділитися тим, як йшла поступово від віри поверхневої до глибокої вірі, проростає своїми коріннями в Ісусі.

Як, мабуть, і багато увірувавших  в Бога молодих людей, я ще в начатках пізнання Господа, рвалася вже вершити великі справи на ниві Божій. І моє бажання було настільки великим, що воно просто закрило від мене слова Господа: «Майте віру Божу», Марка11, 23.

Значить, Господь в поняття "віра" вкладає не зовсім те, що можемо вкладати ми, люди. Та й ці ось вірші в Біблії наводять на роздуми про те, що в питаннях віри не все так просто: «Бог чи не захистить обраних своїх, що голосять до Нього день і ніч ... подасть їм захист незабаром. Але Син людський коли прийде, чи знайде віру на землі», Лука 18,7-8.

Дивно, розмірковувала я, з молитвою до Бога звертаються віруючі. Але чому ж Господь все ж сумнівається, що знайде віру на землі? Може Він все ж говорить тут не просто про віру, а про якість нашої віри, чи далеко пішла від віри в розумінні світу або розумінні демонів?

Одного разу мені довелося бути в дуже красивому куточку моєї малої батьківщини. З захопленням я дивилася на прекрасні гори, що оточують мене, а в моїй голові народжувалися думки-мрії: «Ось, якби Господь, що створив цю принаду, дав би і мені можливість творити чудеса, я б так старалася, я б таке зробила...».

Але слідом за цими думками несподівано в серці моєму прозвучало: «оце діло Боже, щоб у Того ви вірували, Кого Він послав», Іоана 6, 29.

Але ж я, Господь, і так вірю в Тебе - спробувала захиститися я перед господнім Лицем.
Пройшло досить багато років ходіння в Бозі, перш ніж моя віра почала наближатися до Божого стандарту. А для цього треба було «стукати і стукати» до Бога. І, немов шматочки мозаїки, вибудовувати через Біблію Божий стандарт віри Його вибраних. Взяти такий момент: коли я просила Бога про великі діла, я не вважала себе "негідною створенням". Навпаки, я була просто ідеальною "віруючою" - не пила, не курила...Але придивившись крізь писання на себе, ніби ідеальну, я побачила, що

швидше, була тією, яку можна було віднести до жорстоковийних(з непохитною шиєю), оскільки була свавільної і впертою. Про таких Стефан сказав: «Твердошиї! Ви завжди противитесь Духу Святому...», Діяння 7, 51.
Про глибоку смиренність, про яку так багато говорить писання, можна було тільки мріяти. Хоча Господа я і закликала щодня.

Але, насамперед, усвідомивши велич Божу, необхідно було в порох та попіл покаятися в тому, що накоїла за роки відступництва і в тому, що дозволяла собі і надалі не багато від чого нечистого відмовлятися.
І потім для віруючих написано:"завжди радійте". Віра дозволяє "завжди радіти".

Завжди радіти .... і цього у мене не було, оскільки життя моє було сповнене помилок і падінь.
І навіть зневіри і навіть розчарувань.
А візьмемо далі :"переповнитися любов'ю Божої", що віруючий може робити з успіхом.

І це було неможливим для мене, бо любов Божа виливається Духом Святим в серце, а воно було зайнято гріхами.

«Бог противиться гордим, » говорить Біблія.

А зберігати прощення гріхів?

"Випрали одяг свій в Крові Агнця".
Тобто стежити за своїми устами, щоб не грішити в словах, думках, справах?

Я, на той момент, грішити не боялася, хоча Біблія говорить: хто грішить, той від диявола, 1-е Іоанна 3,8.
Так...
Зрозуміло, що не враз все, і не в один день, але воно все ж і не повинно тупцювати на місці. Від віри в віру, від сили в силу, але рухатися.

Ми бачимо, що очищення від гріхів - це процес. За допомогою Господа перемагаєш один гріх, але Бог ставить тебе в нове положення, і виявляється твоє недосконалість в іншому. Наприклад, мені довелося багато переглянути відносно своїх родичів. Чому-то на їх гріхи дивишся крізь пальці і навіть починаєш їх виправдовувати. Але Господь безсторонній.
»Ось мати Моя та браття Мої, бо, хто Божу волю чинитиме, той Мені брат, і сестра, і мати!».Марка 3,34-35.
На жаль, я була в корчування гріхів дуже непослідовна, про що шкодую зараз. Але прийшов час усвідомлення віри Божої. Все, що віддаляє мене від Господа, що робить мій зв'язок з Ним не близьким, а віддаленим на відстань з-за неугодного Господа, все це я намагалася тут же прибирати, якщо відчувала, що Він став далеким від мене.

І мені довелося в сповіданні перед Господнім Лицем від усього цього очиститися. Але з цим очищенням і прийшла сила - утримуватися від повторної дії одних і тих же гріхів.Так сказати, тільки через нерядивість  і небодрствування можна ще щось зробити недобре. Але і це вже з Господом вдається тримати під контролем.

А Ісус багато разів повторював учням: «Пильнуйте!». Тобто, не допускайте у своє життя нічого проти Господа. Не допускайте до думки! А, адже, дійсно, помилкова думка, зародившись, штовхає на помилковий вчинок, і, як сніжний ком, накручуються гріхи в нашій душі.
Марка 13, 37: «А що вам кажу, кажу всім: пильнуйте».
Це слова Ісуса до всіх учнів.
Тепер стають зрозумілими і слова Господа про віру, величиною з гірчичне зерно! Матвія 17,20 .Учні вірять, а біс з юнака йти не поспішав! Віра повинна бути правильною. .А без віри догодити Богові не можна. Я в жодному разі не маю на увазі самоправедність. Все повинно відбуватися з Господом і в Ім'я Господа.

"Я і Отець – одне", так вірив Ісус. Значить, і ми можемо і повинні вірити так, щоб Ісус був завжди в єдності з нами, і водилися ми Духом Святим.
Молю Бога, щоб прийшов час ясного розуміння віри Божої, щоб ніхто, нині що називає себе віруючим, не виявився б обдуреним і не загинув. А Син, коли прийде, все ж щоб знайшов віру на землі. З любов'ю до всіх!


Как я верю. на рус. здесь http://www.otkroveniya-v.ucoz.ru/blog/kak_ja_verju/2012-05-29-181

       МНЕНИЯ          РАССУЖДЕНИЯ           ПОЖЕЛАНИЯ          ВОПРОСЫ

* Инструкция по использованию системы комментариев