Чи Біблійний Бог зі мною? Библейский ли Бог со мной?


Автор: Таня Кузнецова


Біблійний Бог


(на укр. и рус.)


Чи Біблійний  Бог зі мною?
Коли спілкуєшся з християнами різних конфесій, все ж, як не гірко визнати, не покидає відчуття, що Біблійний Бог, Бог Авраама, Ісака та Якова нерідко залишається на сторінках Вічної Книги, а в реаліях діє хтось модифікований. У російській мові приставка "анти..." використовується в іменників і прикметників для вираження ворожості, спрямованості проти чогось або когось. .І слово "антихрист" частіше сприймається нами, як "хтось ворожий Христу", активно виступає проти Нього. Але у світі все не так однозначно.
Коли якісь сили явно проявляють свою недоброзичливість в конкретних вчинках, нам дуже просто зрозуміти їх наміри і, озброївшись твердою вірою", ми легко можемо їм протистояти .але! Ворожі сили набагато небезпечніше для Божих дітей, коли вони підробляються під істину, підлаштовуються під неї. Тому, що не вміючи розпізнавати духів, можна легко захопитися брехнею. Диявол не втомлюється у витончених спробах відвести як можна більше душ від Бога за собою. І питання: чи Біблійний  Бог зі мною? є в нинішній останній час, коли диявол в особливій люті, для кожного віруючого дуже важливим.
Святість Живого Бога, Бога Авраама, Ісака Та Якова, негайно проявлялася у відносинах Його з тими, хто наближався до Нього, попросивши, щоб відтепер Він вів людину Своїм шляхом. Плакали євреї, перебуваючи в рабстві в єгиптян, благали Господа визволити їх з рабства. І Він, милосердний, почув їхні благання, і зійшов до них. І що ж? Як не гірко визнати, багато не витримали Його присутності у їхньому середовищі. Все, що було приховано в людських серцях глибоко, яскраво проявилася в спілкуванні зі святим Богом, Біблійним Богом. Для багатьох це було випробуванням віри, яке закінчилося трагічно. Здавалося б, так вони просили визволити їх з рабства, так вопіяли до неба! І ось Він, нарешті, повів їх до краю, що тече молоком та медом". Тут же виявилося крайнє нетерпіння, виявилася гнівливість, суєтність, жадібність, жорстокість людського серця. Як легко вустами ми можемо говорити багато чудових молитов до Бога! Але тільки Господь знає, що стоїть за нашими багато обіцяють молитвами. Біблійний Бог... Він вчора, сьогодні і повіки той же". "Він судить наміри серця". Навіть наміри, не кажучи вже про вчинки.
І я на початку увірування легко устами своїми казав:Господи, пробач мене за те, пробач мене за це... Але тільки Господь, дивлячись на моє серце, бачив глибину усвідомлення мною всієї згубності того чи іншого гріха, тільки Бог міг визначити: чи дійсно я відчула, наскільки небезпечний той чи інший гріх або ж покаяння моє було занадто легковажним? Так, Господь бачив моє щире звернення, моє сильне бажання жити тепер для Нього і Його світу, а не диявольського. Але Біблійний Бог не поспішає, Він робить все грунтовно. "Ви вийдете неквапливо і не побіжите, тому що попереду вас піде Господь."
"І він сяде топити та чистити срібло, і очистить синів Левія, і переплавить їх, як золото й срібло, щоб для Господа жертву приносити в правді .тоді сприятлива буде жертва Юди та Єрусалиму, як за днів стародавніх і як літа колишні." Малахія 3,3-4. Я намагалася ходити з самим Святим Богом землі, і ось тепер Він займається мною, "переплавляючи" моє серце, щоб надалі я приносив жертву Йому в правді. У правді повинна я відтепер приносити жертву хвали, в правді робити справи з Ним там, де Він поставив мене: у сім'ї, на роботі, Божій ниві. У світі, де стільки брехні, християнину не робиться знижка на непривабливі умови, в цьому мороці він повинен бути світлом, він повинен навчитися приносити праведні плоди в Бога і з Богом - Божою благодаттю.
Син  Ісака, Яків, обманом отримав первородство .І був жорстоко обдурений згодом своїми рідними дітьми. Двадцять довгих років оплакував смерть Йосипа, якого рідні брати продали в єгипетське рабство. Давид допустив жорстокість по відношенню до вірного слуги - Урії, погубивши його заради права володіти красунею Беер-шева. І підступність і жорстокість, знову ж таки з боку дітей, змусили випити і його гірку чашу. Обезчещена  його дочка, красуня Тамар. Один за одним гинуть сини. Адже колись смерть Урії здалася Давидові не таким вже й страшним гріхом, і життя Урії такої вже великої цінності не являла. В очах же Святого Бога все виглядало інакше. Адже і розкаявся ж Яків, розкаявся в скоєному, і Давид. А гіркі наслідки гріха все ж довелося нести. На початку мого увірування я думала, читаючи про Біблійному Бога, що все це Він робить для науки іншим, щоб подібних проступків люди не здійснювали. Але підростали мої власні діти та їхні вчинки, іноді дуже погані, і відносно мене, як матері, і відносно інших людей знову і знову висвічували мої власні гріхи. І це висвічування було дуже болючим. Так, я в багатьох гріхах перед Господом покаялася, але до кінця все ж не усвідомила, яку біль я цими гріхами у свій час заподіяла близьким і дорогим мені людям: своїй матері, свому батькові, рідниим братам і сестрам, друзям, іншим людям, що ліч-о-пліч йшли зі мною по життю. І тільки, коли неправедно обійшлися зі мною, я зрозуміла, які гіркі сходи дає гріх, малий, чи великий. "Роби з іншими так, як хотів би, щоб чинили з тобою". Люди прощають багато чого нам, забувають про наші  прогріхи, І це дуже добре, якщо нас прощають. "Милість величається над судом". Але важливо для наших душ, щоб після глибокого усвідомлення згубності гріха, у нас не було б більше бажання до нього повертатися. Щоб ми продовжували йти з Богом шляхом, "який буде для них одних .Нечистый не буде ходити по ньому", Исайя 35,8. І цей шлях іде у вічність. Поверхневе ж ставлення до гріхів, до покаяння в гріхах, виправдання всього і вся "благодаттю Бога" - далеко від біблійного підходу. Чи зможе така людина сказати перед Богом і перед людьми: "Я чистий від крові всіх"?

Неможливо ходити в союзі зі Святим Богом і з легкістю грішити і інших заспокоювати, що "прийшла спасаюча всіх людей благодать", а Бог наш довготерпеливий, і многомилостивий....Тоді з нами не Біблійний Живий Бог, а хтось, хто добре навчився підлаштовуватися під Нього, і ім'я йому - "замість Христа". Апостол Павло багато пережив в союзі зі Святим Богом. І його слова були вагомі. Те, чому він учив людей, було глибоко пережито їм самим, коли Святий Бог повів його Своїм шляхом, по якому "нечистий не буде ходити", оскільки Сам Ісус є дорога, і правда, і життя. "Я чистий від крові всіх, бо я не вхилявсь звіщати вам УСЮ волю Божу", говорить Павло, Дії 20, 26-27. Він знав, що Господь хоче від свого учня, а Він хоче, щоб "всі досягли пізнання істини і врятувалися". Але, якщо з легкістю, після так званого "покаяння", грішимо своїм язиком, піднімаємо руку на вчинення злочинних справ, то чи знаємо ми істину, чи рятуємося  ми насправді? Рятуємося від чого? Врятованим можна бути від гріхів. Багато пережив з Господом Павло в посланні до Євреїв пише про благодать:: "...будемо зберігати благодать, що нею будемо служити угодно Богові з побожністю й зо страхом". Євреїв 12,28. Як бачимо, благодать - це не те, що дається нам раз і назавжди, але її необхідно зберігати, оскільки її можна втратити: "Дивіться, щоб хто не зостався без Божої благодаті", ставши "гірким коренем". Євреїв 12,15. І служити Богу ми повинні благодаттю з побожністю й зо страхом І чому? "Тому що наш Бог є палючий огонь", відповідає Павло, Євр.12, 29.
Господь викриває і карає у нас гріх, допомагаючи усовершиться на вузькому шляху прямування за Ним, щоб, усовершившись, ми стали подобою Його не по зовнішньому тільки виду, а стали "новим творінням  у Христі" за своєю внутрішньою суттю, "...щоб стати нам учасниками Його святості", Євр. 12,10. А після печалуй таких покарань виносимо хороший урок для себе і приносимо, нарешті, "мирний плід праведности" у служінні Святому Богу, Біблійному Богу. Євреїв 12,11.


Библейский ли Бог со мной? на рус. здесь http://www.otkroveniya-v.ucoz.ru/blog/biblejskij_li_bog_so_mnoj/2012-05-29-182

Комментариев: 2
  1. Чтоб Тот, который на страницах, был в реальной повседневной жизни, мы должны что есть сил, держатся образца здравого учения. (2 Тим. 1:13)

  2. да.. И отвергнувшись себя, взяв свой крест - стать Учениками Христа, и идти ЗА Ним.

       МНЕНИЯ          РАССУЖДЕНИЯ           ПОЖЕЛАНИЯ          ВОПРОСЫ

* Инструкция по использованию системы комментариев