Це важке питання про зцілення(этот трудный вопрос об исцелении) — часть первая

кварк: Мне интересно над этим порассуждать...Поэтому рассказ в моем дневнике (блоге).

 

Автор: Таня Кузнецова


Ох вже це важке питання про зцілення - початок
на укр. и рус.

Чомусь це питання, як поплавок у воді, то так спливе, то отак, то зникне під товщею води, і, я слухаючи то одних, то інших "знавців" зцілення так і залишалася з багатьма болячками .але ось прийшли інші знання. І я їх почала застосовувати і побачила дещо інше! Так ось, почну по порядку.
Не знаю, з якої причини, маючи 2000 років за плечима у ходінні перед Богом, ми, віруючі в багатьох духовних питаннях, весь час тикаємося, як сліпі кошенятка. Здавалося б, наступним християнам повинно бути рік від року легше знаходити "перлинки" духовні, але ми пам'ятаємо, як ледь не був спалений, як єретик, Лютер, коли брехня засліпила очі индульгенциями навіть духовних наставників .Періоди просвітлення раптом змінювалися таким мороком! І ось це благословення - зцілення нас і тілесно - теж як ховається від нас періодично. Ні, звичайно, ми чуємо, що чудово десь хтось зцілився Силою Господа і радіємо і славимо Господа та іншим біжимо про це розповісти. Тільки людям-то далі жити зі своїми болячками, і радість, і надія щось отримати від Бога самим, гасне, якщо не набагато  їх стан покращився. Поки я була молодою віруючою, питання зцілення мене займав мало. Перш за все я була навчена пам'ятати про важливість зцілення від прокази гріха душі. А на мені просто все заживало, як на собаці, як у народі кажуть. Але з роками мені все ж довелося зустрітися з дуже великим протистоянням мого духу періодично повстаючих на мене, з віком, хвороб. Намагалася бути сильною духом, на багато болю просто не звертала уваги, продовжуючи займатися справою. Ну просила помолитися за мене, сама молилася, як вміла, і щось на кшталт виходило, але потім знову спливало, і так і йшла по життю з туманними методами зцілення тілесного .Ну і до лікаря, само собою, зверталася і лікам навіть на початку пораділа - адже допомогли. І я знову спокійно займалася справами. Але! До кожного з ліків прикладається "простирадло" значних розмірів, де докладно описуються їх побічні явища. І ось ці побічні явища вдарили через деякий час. Ні, Господь, це щось не те. Що не так я роблю, Боже. Але що?
- Але ж і вік у тебе вже, - доносилося від людей.
- Так і Господь може на тебе має якісь плани, - доносилося від інших.
- А який наш вік з писання?" 70 років, а при більшій фортеці - 80 років", - доносилося від третіх.
Але я відчувала, що Господь не проти давати мені нові доручення, але з поганим самопочуттям, як добре їх виконати?
"Проклятий, хто робить роботу Господню недбало", Єремії. Крім того я з юності пам'ятала про чудове приклади плідної старості: бабуся 90 - літня була депутатом місцевої ради і чудово вирішувала проблеми селища. Повз моїх вікон, коли я виконувала домашнє завдання шкільне, проносилася вічно молода баба Женя, добра жінка, яка в атеїстичні часи їздила в далеку церкву час від часу. 95 років прожила вона. Мойсей помер, коли Бог його закликав піднятися на гору! І до того ж, "зір його до 120 років не притупився". Питання, питання...
Ми молимося : "Господи, вишли робітників на ниву Свою". Але хіба багато можуть зробити хворі працівники? Читала, що Талінське пробудження почалося від старіючого, і навіть ставшою дуже дряхліючою, людини. Той вже став благати: Ти обіцяв, що почнеш через мене пробудження, а я вже старий і хворий? І Бог же зцілив його! І відправив на Свою ниву трудитися.
І потім я багато вже прожила і у мене є багато, з чим порівнювати. Так от, я простежила, яку "користь" несуть хвороби. Знаєте, прямо напишу, я побачила більше шкоди, ніж користі. Хоча теж в голові у мене звучало:страждання очищають душу. Багато помрачаются навіть розумом від хвороб! І стають взагалі не сприймаючі  ні до яких проповідей! Стають страшно дратівливими, нетерплячими, підсліпуватими і не можуть  читати взагалі.И хіба ж таке завгодно Господу, який бажає, ЩОБ УСІ люди спаслися і досягли пізнання істини"? Хвороба більше підходить до того, хто приходить "красти й убивати та нищити". Ось тут хвороба як раз для цього чудово підходить.
І ось дивилася одну передачу про зцілення і раптом, як в уповільненій плівці, зазвучали ДО МЕНЕ слова ведучого передачі: у вас великі коробки з ліками, і ви надієтеся більше на них, а не на Бога.
- Так, Господь, вірно. Так і є. Але мені приписали ліки від тиску, щоб пити постійно!
Що робити?
Пішла в невідомість, довірившись Господу, і не повернулася більше до них! Але все одно то тут, то там мені щось заважало в тілі. Ні, чого ще не вистачає, що я ще не так роблю. Не по Слову.
Знову стала прислухатися до тих проповідників, хто, використовуючи знання переказів різних біблійних, почали говорити про те, що в писанні грецьке слово "созо" то переведуть як "порятунок" в одному вірші, то "зцілення" - в іншому. То душі, то тіла.... І ранами Господа, говорили вони, ми всі ВЖЕ вилікувані.
Петра 2:24: «Він Сам підніс гріхи наші Своїм тілом на дерево, щоб ми вмерли для гріхів та для праведности жили; Його ранами ви вздоровилися».

Але треба адже це правильно ще і взяти? Ісус говорив хворобі: вийди! Не було вступних промов до Бога - Батька. Вийди і все. Наказ.
"'Бог Святим Духом і силою помазав Ісуса з Назарета, і Він ходив, роблячи добро, і вздоровлюючи всіх, підневолених дияволом:' Дії 10:38, тобто коли Ісус зціляв хворих: кривих та сліпих, паралізованих: Він визволяв їх від уз диявола.

" . Не розпитівав Він про дитинство хворих і родові прокляття. Вийди і все. А хіба де Він сказав: знаєш, ти застарий вже, я тут краще з молодими попрацюю?
Мене вважають дуже м'якою людиною, яка взагалі не здатна щось різко вимовити. І тут я зрозуміла, що інтелігентність моя - та на руку злим силам: з інтелігентності я проти них різко не піду. Ну гаразд, тоді почала боязко спочатку, але приказувала: вийди хвороба. І вправлялася, все більш знаходячи твердість у слові і наполегливість. І що сталося? Через кілька хвилин переслідуючі мене слабкість і запаморочення втекли.
В Ім'я Ісуса, вийдіть, прямо зараз! В Ім'я Ісуса!
Проблема була в тому, що в невір"я охоче повертаємося навіть після таких перемог:
Але ось у мене була оперція, може це ще наслідки цього? А ось сьогодні був такий важкий день і довелося попрацювати фізично багато?
І тут як тут - вночі захворіли руки. Ні, буду вас, хвороби, гнати. Поруч людина спить, так я подумки! початку наказувала: У Ім'я Ісуса, хвороба в руках вийди! Кілька разів повторила і заснула. Працює! Не треба боятися використовувати дану нам "владу стати дітьми Божими". У нас Дух Того, Хто воскресив Ісуса Христа з мертвих? Той самий потужний Дух!. "А тим, які прийняли Його, вірять у ймення Його, дав владу стати чадами Божими, (Йоан.1:12)
Взагалі, скажу, що ось цей вірш і більше всього підштовхнув мене почати гнати хвороби з себе: До Римлян 8:9-11 "Якщо ж Дух Того, Хто воскресив із мертвих Ісуса, живе в вас, то Воскресивший Христа з мертвих оживить і ваші смертні тіла Духом Своїм, що живе в вас".
Ось звідки тоді і це:"Вони і в старості плодючі, будуть ситі та свіжі"

Але тоді ми можемо захищати і близьких нам людей? Відбивати з рук того, хто прийшов "красти й убивати та нищити"- самих себе, близьких та далеких людей.
"Покладуть руки на недужих, і вони будуть здорові". Адже багато хто і не змогли увірувати в проповіданого їм Ісуса, просто тому, що були дуже хворі і померли. Не встигли, а ми й не допомогли. Інші - і хотіли б пройти шлях віри, але біль постійна, пекельна, не давала, а посвідчень, що Ісус і зараз зцілює, вони не получили.А чи багато користі від того, що вони чули: Бог зцілив когось? Але не їх?


(Продовження буде)

Этот трудный вопрос об исцелении. на рус. здесь http://www.otkroveniya-v.ucoz.ru/blog/ehtot_trudnyj_vopros_ob_iscelenii/2012-05-28-178

       МНЕНИЯ          РАССУЖДЕНИЯ           ПОЖЕЛАНИЯ          ВОПРОСЫ

* Инструкция по использованию системы комментариев